Саджанці фундука Бадіус однорічні / сіянець

  • Рейтинг:
  • Артикул:
    404492
  • Доступно:
    Є в наявності
90 грн.
Є в наявності
Жодних ризиків

Гарантія повернення грошей або обмін посадкового матеріалу

Правильний вибір

Ми перевіряємо всі рослини перед відправкою

Спірея у подарунок

Саджанець Спіреї "Шапочка" у подарунок кожному

Серед горіхоплідних рослин, які вирощує людина в якості продуктів харчування, фундук визначають на одне з провідних місць. Це обумовлено високою поживністю горіхів, простотою агротехніки, невибагливістю до грунтово-кліматичних умов, місця розміщення в саду і іншими корисними якостями. Горіхи фундука містять майже всі, що визначає поживність продукту: 63-72% жирів, 15-23% білків, 6-10% вуглеводів, багато вітамінів та інших речовин. Ядро використовують в кондитерській і харчовій промисловості. Масло з фундука має дуже приємний смак і використовується у фармацевтичній промисловості. За калорійністю фундук перевершує хліб, м'ясо, молоко, не кажучи вже про картоплю, овочі та фрукти. Пилок суцвіть фундука є самим першим весняним кормом для бджіл. Простота розмноження та вирощування цієї культури робить її доступною для всіх як в промислових насадженнях, так і на присадибних ділянках. Чому варто посадити фундук Гарна врожайність: в середньому 5-7 кг з куща. Якщо ви посадите хоча б три кущі - це вже 15-21 кг, є що взимку гризти. Якщо ж ви посадите кущів вісім - то збирати по 40-56 кг - це вже хороше капіталовкладення в здоров'я всієї родини (при нинішніх магазинних цінах такий урожай потягне більше ніж на 3000 грн). Здоров'я: тривале споживання горішків допомагає при хронічній втомі, неврозах, захворюваннях серцево-судинної системи, недокрів'ї, діабеті, ожирінні. А все тому, що він містить всі двадцять амінокислот, необхідних людському організму, дев'ять вітамінів та багато макро- і мікроелементів. Особливо корисний для дітей і людей похилого віку. У маслі фундука знайшли дуже цінну речовину: токоферол (вітамін Е), який називають вітаміном молодості. Цей сильний антиоксидант, який подовжує життя, особливо важливий для людей старшого віку. Лікувальні властивості мають також листя, кора і шкаралупа. Тривалий термін зберігання. Головне - покласти зібрані та підсохлі горіхи в сухе приміщення без сторонніх запахів, де без втрати смакових властивостей їх можна зберігати хоч до наступного врожаю, а, при необхідності, - ще рік або навіть два. Простота в догляді і вирощуванні. В Італії, де знаходиться найбільша кількість із фундука насаджень Європи, цей горіх називають рослиною для ледачих - так мало він вимагає догляду. Основні роботи по догляду за дорослим садом припадають на збір врожаю, вирізання зайвої прикореневої порослі та полив в посушливий період. Невибагливість до грунтів і рельєфу ділянки. Фундук можна вирощувати майже на всіх видах грунтів, окрім засолених, дуже важких глинистих і сухих піщаних. Під фундук можна відвести незручні для вирощування інших культур нерівні ділянки, де він, крім іншого, запобіжить ерозію ґрунту. Краса. Взимку його сережки виділяються на тлі снігу своїми рожевими, зеленими або навіть помаранчевими тонами. Ранньою весною вони жовтіють і «порошать». Листя у різних сортів бувають різного кольору: від темно- і світло-зеленого до жовтуватого і різних відтінків червоного. Особливо красиво, якщо в одному ряду з'єднати зелено, жовто-і краснолистние кущі фундука.